Sipay, 2018 yılı sonlarına doğru kurulan, dijital cüzdan alt yapısı, kartlı ve kartsız ödeme, banka havalesi ve diğer alternatif ödemelerin tamamını tek bir çatı altında birleştiren bir oluşum diyebiliriz. Sipay ayrıca 25.07.2019 tarihinde 6493 sayılı kanun kapsamında elektronik para ihraç lisansını almış durumda. Kısacası Sipay’a elektronik para kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni verilmiş.
Biliyorsunuz son zamanlarda dijital platformlara gelen zamlar oldukça artmaya başladı. Son kalemiz dediğimiz Amazon Prime’ın fiyatı da 8 TL’den 40 TL’ye çıkınca, kullanıcılar Cashback (Yapılan bir ödemenin belirli bir tutarını geri ödeme) özelliği olan dijital cüzdanlar arar oldu.
Sipay Nedir, ne gibi avantajları vardır gibi soruların cevaplarını konumuzda sizlere detaylı bir şekilde aktaracağım. Hazırsanız konumuza dalış yapalım.
Sipay Nedir? Ne Gibi Avantajları Vardır?
Amazon Prime’a yapılan zamdan sonra bende bir arayış içine girdim ve karşıma Sipay çıktı. Çünkü çoğu dijital platformda üyeliği olan biriyim. Zaten Sipay’den önce de bazı dijital cüzdanlar kullandım. Ama çoğu belirli bir süre sonra avantajları daraltmaya başladı. Örneğin bazı yerler dijital platforma (Youtube Premium, Spotify, Amazon Prime, Netflix vb) ödemelerin %50 sini iade ederken artık 10 TL iade etmeye başladılar. Durum da böyle olunca Sipay’i denemeye karar verdim ve hatta ilk ödemem olan Youtube Premium’u buradan ödedim. Aylık 30 TL olan Youtube Premium hizmetini ödedikten sonra 18 TL cüzdanıma iade edildi. Yani %60’ı iade edildi.
Sipay, 31 Aralık 2023 tarihine kadar, yani 2023 yılı sonuna kadar bu hizmeti verecek. Nereden baksanız 7 ay gibi bir süre var.
- Sipay sadece Amazon Prime, Youtube Premium, Netflix ve Spotify ödemelerinizin %60’ını iade ediyor.
- İade edilen tutar nakit olarak çekilemiyor.
- İade edilen tutar (Cashback) toplamda 75 TL ile sınırlı. Yani aylık geri ödenen tutar en fazla 75 TL oluyor.
Bu hizmetten yararlanmak istiyorsanız, Sipay mobil uygulamasını indirip kurabilir, hesap açarak bir sanal kart oluşturabilirsiniz. Sanal kart oluşturmak için sağ altta bulunan “Kartlar” bölümüne tıklayın. Orada “Create Virtual Card” yani “Sanal Kart Oluştur” diye bir seçenek göreceksiniz. kart oluşturmak için sizden, Sipay hesabınıza para gönderme işlemi yapmanızı isteyecek. İstediğiniz tutarı hesabınıza yollayın. Kısa bir süre sonra sanal kartınız hazır olacak. Artık dijital platform ödemelerinizi bu karttan yapabilirsiniz. Açıkçası ben hizmet sonlanana kadar bu uygulamayı kullanacağım.
Sipay İnternet Sitesi için > https://sipay.com.tr/
Ayrıca > Starbucks Green ve Gold Üyelik Nedir?
Sipay nedir, nasıl kullanılır isimli konumuzun sonuna geldik. Umarım faydalı bir konu olmuştur. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yaparak sorabilirsiniz. Hepinize bol keyifli günler.
Mrb kardeşim bende sipay kullanıyorum ama Netflix ödemesi yapiyorum her ödeme de sanal kart değiştiriyorum ama sanal kartim bitti tek bir tane kaldı 1 sanal kartla kampanya bitene kadar ödeme yapsam iade alabilirmiyim
Merhaba, evet Sipay içinden ödeme yapıyorsunuz sonuçta, iade yansıtılır.