Ülkemizde Discord uygulaması 9 Ekim 2024 gecesi saat 01:00 gibi erişime engellendi biliyorsunuz. Eğer Discord yetkilileri, devlet yetkililerimizin istediği bilgileri paylaşırsa açılmaması için hiç bir neden yok ki ben bir süre sonra açılacağını düşünüyorum. Ortada ciddi suçlar var ve bu suçluların cezalandırılması için herkes elini taşın altına koyacak. Durum böyle olunca herkes Discord yerine hangi uygulamayı kullanabiliriz diye araştırmalara başladı. Bizler de sizler için Discord yerine kullanabileceğiniz uygulamaları listeledik.
Discord Alternatifi Uygulamalar isimli konumuzda, Discord’a benzer yapıda bulunan sesli iletişim programlarını sizlere sunacağız. Artık hangisi hoşunuza giderse Discord açılana kadar onu kullanmaya başlayabilirsiniz. Bazıları ücretli, bazıları ücretsiz. Bunları da zaten sizlere belirteceğiz. Hazırsanız konumuza geç.elim.
Discord Alternatifi Uygulamalar Nelerdir?
Discord en popüler sohbet platformlarından biri haline gelmiştir. Discord kullanıcılarının sayısı 2017 yılında 45 milyondan 2023 yılında 563 milyona yükselmiştir. Ciddi sayıda bir kullanıcısı var. Çeşitli avantajlara sahip olmasına rağmen, erişim engeli nedeni ile alternatiflere göz atma sırası geldi demektir.
1- Pumple
Pumble, ekiplerin, takımların, arkadaş gruplarının etkili ve güvenli bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan bir iletişim uygulamasıdır. Uygulama hem bilgisayarda hem de telefonlarda kullanılabiliyor.
- Direkt mesajlar,
- Sesli aramalar,
- Görüntülü aramalar ve
- Özel ve kamu kanalları sunuyor.
En yeni özellik olan toplantı kaydı sayesinde de oldukça işe yarayan bir uygulama. Ancak görüntülü aramalar yalnızca Pumble’ın uygun maliyetli ücretli planlarında mevcut.
Örneğin, konuşmaları konu başlıkları halinde devam ettirebilme özelliği de var. Pumble ayrıca iş arkadaşlarınız ve dostlarınızla dosya paylaşmanıza da olanak tanıyor. Ücretsiz plan size kullanıcı başına 10 GB depolama alanı sağlarken, ücretli planlar kullanıcı başına 100 GB’a kadar depolama alanı sağlıyor.
Yeni arkadaşlarla tanıştığınızda ve oyun oynarken onlarla etkileşime geçmek istediğinizde veya yeni bir iş arkadaşınız şirkete katıldığında, onları Pumble çalışma alanınıza yeni bir üye olarak kolayca davet edebilir veya onlara misafir erişimi verebilirsiniz. Uygulamanın mobil versiyonları da mevcut.
Sitesi > Pumple
2- TeamSpeak
Bu uygulamayı her oyuncu bilir. Discord çıkmadan önce en popüler uygulamaydı fakat Discord bunu tahtından etmişti. Ama hala seven ve kullanan çok kişi var.
Kurulum süreci kolaydır. Tek yapmanız gereken bir hesap oluşturmak ve TeamSpeak web sitesinden uygulamayı indirmek. Giriş yaptıktan sonra, ana çalışma alanı görüntülenirken ekranınızın sol tarafında tüm önemli sunucular, kişiler ve grup sohbetlerine sahip olacaksınız.
- Diğer ilginç sunucular,
- Sohbetler ve
- Uygulamanın kendisiyle ilgili son haberler
TeamSpeak’teki ses kalitesi söz konusu olduğunda, gecikmesizdir ve bulabileceğiniz en iyilerden biridir – çoğunlukla arka plan gürültüsünü azaltma ve otomatik ses ayarı gibi özellikler de bulunuyor.
Uygulamanın en büyük dezavantajı, diğer iş uygulamaları ve işbirliği platformlarıyla zayıf entegrasyonudur. Ayrıca, bir VoIP iletişim sistemi olduğu için TeamSpeak’te video konferans seçenekleri bulunmuyor.
Uygulama hem bilgisayarda hem de telefonlarda kullanılabiliyor. Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut.
Sitesi > TeamSpeak
3- Mumble
Mumble hem bilgisayar hem de telefonlarda kullanılabiliyor. Mumble, oyuncular arasında popüler olan bir VoIP iletişim uygulaması. Net sesi ve minimum işlem gecikmesi sayesinde kullanırken harika bir deneyim yaşatıyor.
Ayrıca, Mumble’ın sohbet şifreleme ve kimlik doğrulama özellikleri de var, bu yüzden gizlilik konusunda da iyi. Ancak bazı dezavantajları da yok değil. Özel bir kanal oluşturmadan başka bir kanaldan bir kullanıcıyla sesli arama yapamıyorsunuz.
İkinci olarak, uygulama sadece oyunculara odaklanmış gibi görünüyor – sunucu ve kullanıcı adlarıyla zengin oldukça basit bir arayüze sahip.
Uygulama tamamen ücretsizdir.
Sitesi > Mumble
4- Troop Messenger
Uygulama hem bilgisayarda hem de telefonlarda kullanılabiliyor bunu belirteyim. Troop Messenger, çoğunlukla her büyüklükteki işletme için tasarlanmış bir ekip iletişim uygulamasıdır.
Kurulum süreci kolaydır – uygulamayı indirmenize bile gerek yoktur, messenger’ı web üzerinden kullanabilirsiniz. Ancak, ücretsiz bir plan mevcut değildir. Bu nedenle, 7 günlük ücretsiz deneme süresi sona erdikten sonra, ücretli planlardan birini seçmeniz gerekir, aksi takdirde çalışma alanınız silinir.
Aylık 5 dolar ücreti bulunuyor.
Sitesi > Troop Messenger
5- Rocket.Chat
Uygulamanın hem bilgisayar hem de telefonlar için uygulaması mevcut. Rocket.Chat, kendi kendini barındırma seçeneğine sahip açık kaynaklı bir Discord alternatifi uygulamadır. Uygulama tüm düzenlemelere ve veri gizliliği standartlarına tam olarak uyuyor ve bu nedenle güçlü veri korumasına sahip uygulamalara ihtiyaç duyan ekipler arasında popüler.
Kurulum süreci biraz fazla karmaşık, ancak bunu güvenlik özelliği ile telafi ediyor. Ücretsiz plan kapsamlıdır – 1:1 ve grup video görüşmelerini bile içerirken, ücretli planlar ek güvenlik seçeneklerine ihtiyaç duyan ekipler içindir.
Ücretli planın aylık fiyatı 7 dolar.
Sitesi > Rocket.Chat
6- Revolt
Discord Alternatifi Uygulamalar isimli konumuza devam ediyoruz. Uygulama hem bilgisayarlar da hem de telefonlarda kullanılabiliyor. Revolt bir VoIP iletişim uygulaması ve sorunsuz bir kurulum sürecine sahip harika bir Discord alternatifidir. Bir hesap oluşturduktan sonra, uygulamayı web üzerinde kullanmak veya bilgisayarınıza indirmek isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.
Revolt çalışma alanınıza girdiğinizde, arayüzünün temelde Discord’unki ile aynı olduğunu göreceksiniz. Bu nedenle, Discord’u bazı alternatifleriyle değiştirmek isteyen, ancak alışmak için çok fazla zaman harcamak istemeyenler için mükemmel bir alternatiftir.
Yeni bir kullanıcının ihtiyaç duyduğu her şey serbestçe kullanılabilir;
- Bir grup oluşturun,
- İnsanları ekleyin ve
- Sunuculara katılın veya sunucu ekleyin.
- Arayüzü tercihe göre değiştirin,
- Yöneticilere olası değişiklikler önerin
- Hatalar için düzeltmeler gönderin.
Revolt’ta temel sorun bazen biraz ağır olabiliyor, ancak uygulamanın hala nispeten yeni olduğunu göz önünde bulundurursak, bunun geçici olduğunu düşünüyorum.
Uygulama tamamen ücretsiz.
Sitesi > Revolt
7- Guilded
Uygulama tamamen ücretsiz ve hem bilgisayarda hem de telefonlarda uygulaması mevcut. Kayıt işlemi basittir ve uygulamayı web üzerinden kullanabilir veya PC/mobil cihazınıza indirebilirsiniz.
Kayıt süreci biraz farklı. Başlangıçta, çoğunlukla hangi oyunları oynadığınız veya takip ettiğinizle ilgili sorular alacaksınız. Arkadaş bulma, grup ve kanal oluşturma süreci Discord’dakiyle aynı. Kanal ara yüzü iyi düzenlenmiş ve yapılandırılmış ve bana Slack veya Pumble’daki kanalları hatırlatıyor.
Dahası, kanalları kurmak da oldukça basit. “Ses kanalı” seçeneğine tıklayarak sadece birkaç tıklamayla bir ses kanalı oluşturabilirsiniz ve bu kanal ‘Topluluklar’ bölümünün altındaki açılır menüde görünecektir. Oyun toplulukları göz önünde bulundurularak hazırlandığı için Guilded, oyuncular için en iyi Discord alternatiflerinden biri olabilir.
Sitesi > Guilded
8- Ventrilo
Uygulama tamamen ücretsiz. Ventrilo, CPU kaynaklarını minimum düzeyde kullanmasıyla tanınan bir sesli iletişim yazılımıdır, bu da iyi ses kalitesiyle birlikte bu yazılımı birçok oyuncu için çekici kılar. Ayrıca, kullanıcı-sunucu bağlantısı şifrelenir ve gönderilen her konuşma veya sesli mesaj yerel olarak saklanır, böylece kullanıcıların verilerinin güvenliği konusunda endişelenmelerine gerek kalmaz.
Ayrıca, uygulamanın sunucuları, sunucu başına 8 kullanıcıyı destekler. Bu yönden kötü diyebilirim. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, minimum CPU kullanımına gerçekten meraklı değilseniz, daha iyi Discord alternatifleri olabilir. Ayrıca uygulama sadece bilgisayarda kullanılıyor.
Sitesi > Ventrilo
9- Microsoft Teams
Uygulama hem bilgisayarlarda hem de telefonlarda kullanılabiliyor. Ücretli ve ücretsiz planları mevcut.
Ücretsiz plan olağanüstü kapsamlıdır ve şunları içerir:
Sesli ve görüntülü aramalar (60 dakikaya ve 100 katılımcıya kadar),
Ekran paylaşımı
Çeşitli entegrasyonlar
Ücretli planlardan bazılarını tercih ederseniz (kullanıcı başına aylık 4 dolardan başlar), aşağıdakiler gibi çeşitli ek avantajlara güvenebilirsiniz:
Sesli ve görüntülü aramalar (60 dakikadan uzun ve 100’den fazla katılımcı ile),
Daha fazla uygulama ile daha iyi entegrasyon
Daha gelişmiş güvenlik (zorunlu çok faktörlü kimlik doğrulama ve gelişmiş raporlama).
Sitesi > Microsoft Teams
10- TürkTelekom KolayVK
Tamamen ücretsizdir ve tarayıcıdan kullanılır. Gelişmiş özellikleri bulunmuyor fakat Discord açılana kadar bizi idare etsin derseniz bunu da önerebilirim. Bir kişi toplantı oluşturuyor ve bu davet linkini arkadaşlarına gönderiyor. Birlikte burada sohbet edebilir, alt odalar oluşturabilir, ekran paylaşabilirsiniz. Oldukça sade bir arayüzü var ve kullanmak çok kolay.
Sitesi > KolayVK
Ayrıca > Oyuncular İçin En İyi Antivirüs Programları
Discord Alternatifi Uygulamalar isimli konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Umarım sizler için güzel bir konu olmuştur. Tabi ki umarız Discord kısa süre de açılır ve Discord’a alışmış kişiler de sohbetlerine kaldıkları yerden devam ederler. Sormak istediğiniz ya da eklemek istediğiniz bir şey olursa yorum yapabilirsiniz. Hepinize keyifli sohbetler.
Yorum